Welkom in Romain barbershop

Wat is ROMAIN?

Geen zaliger gevoel dan een slick geknipte haarcoupe en perfect geschoren baard. Je lijkt in die barbiersstoel een paar centimeter te groeien. Hetzelfde gevoel komt ‘s ochtends terug in je eigen badkamer, bij je dagelijkse verzorgingsroutine met top verzorgingsproducten en een statement parfum.

En van tijd tot tijd mag het eens iets meer zijn: gun jezelf een kwaliteitssigaar of geef je over aan een heerlijke cocktail Je voelt je gegarandeerd herboren.

Romain staat voor complete en kwalitatieve verzorging voor mannen: van barbershop, tot verzorgingsproducten en sigaren.

Romain weet: men do care.

Echte Gentse barbershop.

Ons barbiersvak is onze passie. Wist je dat wij één van de weinige barbiers zijn in België die scheren met een echt open scheermes? Dat is een authentiek ambacht en vereist veel kennis en precisie.

Trots zijn wij dan ook de officiële ambassadeurs van de befaamde familie Scappichio en barbier Stijn is de eerste en enigste meester barbier van de familie Scapicchio in Belgie! Er zijn maar 19 barbiers die hen zo mogen noemen in de wereld!

Verderop kom je te weten waar wij de stiel hebben geleerd, hoe we bij de naam ROMAIN kwamen en wat verpleegkunde in godsnaam met de barbier te maken heeft.

Precisiewerk met het open scheermes bij Romain Barbershop
Persoonlijk advies op maat van jouw huid bij Romain barbershop

Boutique voor de man

Bij ROMAIN gaat onze passie verder dan het ambacht van het barbieren. We willen graag onze favoriete materialen – alles wat wij graag hanteren, ruiken en zien – met jullie delen.

Zoek je dus niet langer te pletter naar goed gerief, want je kan een fijne selectie producten kopen bij ons in de barbershop of in onze boutique. En: nu weet je ook waar naartoe als je weer eens een cadeau voor een man nodig hebt …

Onze producten zijn cruelty-free en vegan

Niet omdat het toevallig hip is. Wel omdat het gewoon logisch is dat onze producten ontwikkeld zijn zonder dierenproeven of dierlijke ingrediënten. We geven met plezier persoonlijke begeleiding bij het uitkiezen van producten die passen bij jouw huid en verzorgingsroutine.

Minimale impact packaging

We willen met Romain een zo klein mogelijke impact hebben op onze dierbare planeet. Wij recyclen bijna al het verpakkingsmateriaal en hergebruiken bubble wrap, dempingsmateriaal en kartonnen dozen.

Sigarenhuis

In de goede oude tijd kon je bij je barbier terecht voor tabaksproducten en rookwaren. Wel, wij brengen dit terug, want ROMAIN is het tweede sigarenhuis in Gent.

Bij ROMAIN vind je een ruime selectie van heerlijke sigaren uit de nieuwe wereld. Thomas Gryson  is onze maître cigarier en selecteert met zijn expertise en kennis ons sigarenaanbod. We begeleiden je bij je keuze. Opvallend is dat we afstappen van de Cubaanse sigaren. Ongetwijfeld en zonder discussie blijven de Cubaanse sigaren goed. Maar de nieuwe wereld bied veel meer ontdekking, evenante kwaliteit-prijs ratio en ruimer dan enkel de Cubaanse.

Gryson is een bekende naam in België en internationaal in de tabakswereld.

De fabriek Gryson werd na de tweede wereldoorlog opgericht door de heer André Gryson en mevrouw Angèle Vandemergel. In 1984 werd de tabaksfabriek Gryson verkocht aan de heer Guido Vandermarliere (J. Cortès Cigars). Meer recentelijk in 2012 heeft Japan Tobacco de Gryson fabriek overgenomen.

Reeds meer dan 10 jaar is Thomas Gryson gefascineerd door de kunst van het sigaren roken. In zijn professionele carrière heeft hij de kans gehad om de sigarenindustrie van binnenuit te leren kennen.

Nu is de tijd gekomen om dit fantastische product dichter bij de sigarenliefhebbers te brengen. Genieten van een sigaar vraagt toewijding en passie en is niet voor iedereen weggelegd. Het opent een prachtige wereld met connecties uit Cuba, Nicaragua, Mexico, Dominicaanse Republiek, Kameroen en nog veel meer plaatsen.

Spring gerust eens binnen of neem een kijkje in onze sigarenboutique.

Stijn
StijnOprichter en Meesterbarbier van ROMAIN sinds 2014
Zorgen voor anderen zit Stijn in het bloed. Als hoofdverpleger in het ziekenhuis werd hij gebeten door het barbiersvirus. In 2014 zag ROMAIN Barbershop het daglicht waar zijn passie, ambacht en zorg samenkomen. Zijn hartelijkheid stelt klanten direct op hun gemak.