De Black Dragon #13 is uitgevonden door cocktailmeester Anders Erickson, voor Halloween. Hij heeft het de cocktail het nummer 13 gegeven omdat er waarschijnlijk al een dozijn “Black Dragon” cocktails zijn, en ze lijken allemaal helemaal niet op elkaar, wat ik persoonlijk best wel grappig vind. Dit is technisch gezien een biercocktail, maar dat wordt eigenlijk snel zo genoemd zodra er iets van bier in een cocktail zit. In tegenstelling tot vele biercocktails – een volledig flesje bier, met misschien een cl van iets anders er bij – laat deze alle ingrediënten mooi in balans. Een lekkere zachte cognac, koude koffie en Amaro Averna wordt geshaket en daarna zacht uitgegoten op een bodem (ongeveer 7 cl) van een lekkere stout die reeds in het (voorgekoelde) glas zit. Ik gebruikte Buffalo Belgian Stout voor deze cocktail, die heerlijk bubbelend is, met een prachtige schuimlaag die maar niet wil wegtrekken, en smaakt naar een volle, bittere koude koffie, met subtiel de alcoholzoetigheid van de cognac.

Written by : Stijn De Sutter

Leave A Comment