De Sidecar is hoogstwaarschijnlijk uitgevonden tegen het einde van de Eerste Wereldoorlog, en is uiteraard vernoemd is naar de – toen zeer populaire – éénwielige bevestiging voor een extra persoon aan de kant van een motorfiets. Het Ritz Hotel in Parijs claimt deze cocktail uitgevonden te hebben, maar daar zijn geen bewijzen van, het is ook mogelijk dat het de eerste keer geshaket werd in Londen. Wat wel vast staat is dat het eerste cocktailboek met deze cocktail er in gedrukt werd in 1922. In 1934 begonnen cocktailboeken aan te raden om een suikerrand te doen bij deze cocktail, een gebruik dat gelukkig ondertussen praktisch verdwenen is (omdat het een cocktail onnodig zoeter doet smaken, en dan nog enkel bij de eerste paar slokken).
De Sidecar is een zurige cocktail, die gemaakt wordt met cognac (gebruik aub een VSOP, het zal de cocktail ten goede komen), een appelsienlikeur zoals bv Cointreau of triple sec, en vers geperst citroensap. Lekker verfrissend en smaakvol.

Written by : Stijn De Sutter

Leave A Comment