De R.A.C.
Afkorting van de prestigieuze Royal Automobile Club te Londen, waar hun huiscocktail ook uitgevonden is. De club zelf bestaat sinds 1897, maar het is niet duidelijk of de gelijknamige cocktail al direct op de kaart stond, of als het een iets recenter drankje is.
De R.A.C. is makkelijk te vinden online, en ook in sommige cocktail boeken, maar toch is het een cocktail die je niet snel in cocktail bars vindt. Een beetje vreemd, want het is een heerlijke aperitiefcocktail, in hetzelfde genre als de klassieke Martini.
De hoeveelheden in de receptuur zijn overal wel een beetje anders, maar bij Yvonne gebruiken we 2 delen gin, 1 deel rode vermouth, 1 deel droge vermouth en een scheutje orange bitters. Uiteraard de spray van de zeste appelsien niet vergeten voor de extra aroma’s. In verschillende instanties wordt er ook een klein beetje (verse) grenadine bijgedaan, wat bij ons zeker ook mogelijk is, maar hier gaan we eerder voor het droge aperitief- verhaal.

Written by : Stijn De Sutter

Leave A Comment