Hoe verzorg je je baard? Onze tips!

Een mooie baard moet je goed soigneren als je met een verzorgd uiterlijk naar buiten wil. Maar hoe verzorg je een baard nu best? Bestaat er een handige everyday verzorgingsroutine voor baarden? Welke producten gebruik je voor baardverzorging? Hoeveel keer per dag moet je tijd aan je baard besteden? Of wacht je beter op de volle maan of het moment dat de sterren goed staan?

We leggen het graag voor je uit, want het is zeer simpel en zeker en vast geen hoge wetenschap of sterrenkunde.

Baard verzorgen? Eén keer per dag

Je baard verzorg je elke dag ’s morgens of ’s avonds. Je kiest zelf welk moment je meest ligt. Ik kies persoonlijk altijd voor de ochtend, want je draagt de hele dag vol trots je baard. Past het voor jou beter om ’s avonds een baardmomentje in te plannen, dat kan net zo goed!

Baardolie of baardwax?

Baarddragers vragen zich af welke producten ze best gebruiken voor hun baardverzorging: olie of een wax? Het antwoord is afhankelijk van … het type baard!

Voor een lange sluike fijne baard is een goede baardolie het ideale verzorgingsproduct. Hoe verder de baardharen verwijderd zijn van de huid, hoe moeilijker die op een natuurlijke manier kunnen ‘gevoed’ worden met lichaamseigen oliën.

Heb je zo een baard maar piekt die alle kanten uit? Dan kan je hem met een baardwax intomen en in de gewenste vorm brengen. Een baardwax, zoals de naam al aangeeft, heeft de extra eigenschap om een baard samen te houden. Je kan er als het ware je baard mee boetseren in de gewenste stand.

Heb je een korte of stoppelbaard? Dan kan je kiezen tussen een olie of wax, al zal de wax hier dan zuiver dienen voor geur of kwaliteit en niet om zijn fixatiekrachten.

 

Jeukende baard en schilfers, wat nu?

Een kriebelend en jeukgevoel als je je baard laat groeien: herkenbaar? We verlossen je alleszins al van onzekerheid, want dit fenomeen is normaal. Het is even een paar dagen op de tanden bijten tot de baard het ‘jeukstadium’ voorbij is. Eenmaal hij wat langer is, stopt het echt wel met jeuken!

Maar wat kan je doen aan een jeukende baard? Smeer een beetje extra baardolie in de baard.

Wat als je baard schilfert? Dat komt door te weinig baardproduct. Neem enkele extra druppels olie  en wrijf goed met de vingers in de baard, maar ook op de huid van je kin en wangen. Zo wordt de huid goed verzorgd en gevoed.

Heb je door je baardgroei ook last roodheid of vochtige huid? Dan raden we aan om een dermatoloog te consulteren, omdat het probleem dan net iets verder gevorderd is.

 

Shampoo voor een baard?

Zeker en vast. Heel vaak wassen mannen haar én baart met dezelfde haarshampoo. Dat kan zeker, MAAR verzorg achteraf je baard goed met extra olie. Waarom? Een shampoo voor het haar is een zuur waardoor de poriën van de baardharen open gaan staan om al het vuil te verwijderen. Maar er is geen base of conditioner die het terug sluit. Daardoor kruipt er net méér vuil in de baardharen en wordt de baard broos en fragiel omdat al het natuurlijke vet is onttrokken. Ook de huid geraakt geïrriteerd waardoor je sneller met schilfers, uitdroging of jeuk te kampen zal hebben. Je geraakt in een vicieuze cirkel en begint te twijfelen of een baard wel iets voor jou is … Het open scheermes lonkt…

Maar voor je je baard ontgoocheld kortwiekt: soelaas is nabij! Schakel over op een baardshampoo, specifiek voor het wassen van je baard. Deze shampoos zijn bedoeld om te wassen én te voeden. Ze bevatten essentiële vetten die de baardharen mooi maken en direct verzorgen. Dit hoeft absoluut geen half fortuin te kosten.

Neem bijvoorbeeld de Proraso baardshampoo. Dit kwaliteitsproduct verzorgt baardhaar én huid. We verzekeren je: je voelt direct het verschil!

 

Heerlijk: zwemmen in zee of zwembad – maar baardje says no

Het zoute water van de zee is de aartsvijand van een baard van een bepaalde lengte. Waag je je dus graag aan een sprong in de zee? Zorg voor een extra druppeltje baardolie voor én na om je prachtige baard te beschermen.

Hetzelfde raden we aan voor je in het zwembadwater plonst. Chloor en baard vinden elkaar niet zo cool, maar het kan zeker wel als je voor en na goed insmeert met een baardolie.

Een goede wasbeurt met eerder genoemde shampoo is na elke zwempartij een must!

 

Welke baardolie kiezen? ROMAIN to the rescue

Hier bij ROMAIN werken we enkel met kwalitatieve producten waar je echt het resultaat ziet. Voor een baardolie kunnen we zeker en vast Leonis Barbam aanraden. Een Belgisch lokale baardolie waar de kennis voor een goede gebalanceerde olie subliem is. Een compatibele baardwax krijgt de voorkeur, zodat de geuren mooi op elkaar zijn afgestemd.

Maar ook onze andere types baardolie en baardwax zijn heel goed. Het komt erop neer dat we in onze boutique alles voor jou hebben voorgeselecteerd op topkwaliteit – er staan alleen producten in die voor ons hun werking bewezen hebben en die we dagelijks gebruiken in de barbershop. Je kan dus niet fout kiezen.

We garanderen je dat je lekker geurend en prima verzorgd door je dag zal stappen.

Want wij weten: Men Do Care!

Written by : Stijn De Sutter

Leave A Comment