Pardon? Bestaat dat? Puur Gentse Parfum?

Bij ROMAIN zoeken we steeds naar lokale ondernemers die iets in onze stijl doen. We bekijken dan hoe we kunnen samenwerken en elkaar versterken. Dat is niet altijd de gemakkelijkste of financieel interessantste weg, maar wél de schoonste en duurzaamste. Dat telt voor ROMAIN.

Zoals jullie weten: Men Do Care, dus een fijne selectie parfums mag in ons assortiment verzorgingsproducten niet ontbreken. Recent ontdekten we een steengoed parfum: Miglot, 100 % made in Gent! Deze geur wordt zowaar gemaakt door een apotheker! Een niet te missen parel in ons gamma parfums, vonden we.

Maar hoe zit dan nu? Wat is het verhaal erachter?

Een berichtje in de krant

Ik las in de krant dat er een nieuw parfummerk op de markt was gekomen in Gent. Mijn aandacht was getrokken, maar ik had nog wat twijfels: Is dit niet weer zoiets geïmporteerd, maar met een Gents etiket erop?

Soit, hier moest ik meer over weten. En vooral: ik wilde dat parfum wel eens zien en ruiken.  We zaten toen in Lockdown 3, dus dan had een barbier wat tijd over om eens naar het centrum af te zakken, naar de betreffende parfumwinkel. Op afspraak, uiteraard, opende patron Kristof Lefebre de deuren van Miglot. Wat een prachtige winkel: een paradijs voor de zintuigen. Wat me direct opviel, waren de glaswanden van een soort kamertje dat eruit zag als een labo, met een soort van koelkast of zo …

Laboratorium in de winkel

En zo bleek het effectief te zijn! Kristof kwam uit het labo en begon meteen met een brede glimlach gepassioneerd te praten over zijn parfum. Hij is een echte Gentse apotheker, maar merkte op dat klanten opleefden wanneer ze aan het fragrance toogje kwamen. Hij had begrepen dat een heerlijke geur het gemoed van mensen kan veranderen. Hij hing zijn apothekersjas aan de haak en liet zich in Parijs onderdompelen in de wereld van de parfumerie. Hij volgde een opleiding tot parfumeur aan Isipca in Versailles.

Het is geniaal om Kristof te horen praten. Wat een kenniscentrum van geuren. In het open labo achter de winkel, maakt hij rechtstreeks de parfums en geuren, wat garandeert dat elke geur fris en jong is. Ik ervaarde mijn bezoek aan Miglot als een fantastische beleving en was direct verkocht door het eenvoudige, mooie design van de flessen.

10 parfums voor m/v/x

Maar hoe ruikt het nu, hoor ik je al vragen? Want de inhoud is nog altijd belangrijker dan de verpakking. Wel, ik zeg u: de geuren zijn fenomenaal en voelen zeer zacht aan. Niets chemisch of agressiefs. Uiteraard valt er over geuren, smaken en kleuren niet te twisten, dus kom zelf maar eens de geuren testen.

Wij deden dat ook. En na weken testen, snuffelen en beleven, selecteerden we 10 geuren van Miglot waar wij helemaal weg van zijn. Heerlijke zachte mannelijke geuren. Maar zijn deze echt alleen voor mannen bedoeld? Welnee. Want wat je graag ruikt, draag je gewoon. Het punt is dat jij je gelukkig voelt in je vel en dat je een geurtje kiest dat daaraan bijdraagt. Zoals Kristof zegt: Fragrance has no gender.

ROMAIN x Miglot

Vanaf nu kan je dus bij Romain 10 heerlijke unisex geuren van Miglot ontdekken die bij team ROMAIN het meest in de smaak vallen. We zijn trots dat we ambassadeur mogen zijn van dit mooie Gentse merk. En dat we via onze barbershop in Gentbrugge en onze online boutique geluk kunnen verspreiden via geuren.

Krijg je niet genoeg van Miglot? Breng dan zeker een bezoek aan de winkel-met-lab van Kristof Lefebre in Gent en volg @wearemiglot op Instagram. Het is absoluut de moeite!

Written by : Stijn De Sutter

Leave A Comment