Hoog bezoek vandaag in ROMAIN

De naam Ricardo Carioni zal niet direct bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar in de wereld van de sigaren klinkt die naam als een bel. Hij is de COO van Tor Imports Ltd., de hoofdimporteur van sigaren uit de Nieuwe Wereld en bijhorende accessoires in het Verenigd Koninkrijk. Enkele jaren terug was hij trouwens als ambassadeur van de UK, Ierland en IJsland gestationeerd in Nicaragua. Daarnaast heeft hij ook een eigen privé sigarenclub. Een indrukwekkend cv, maar zijn passie en expertise richt hij nu compleet op sigaren.

Maar hoe kwam deze big shot bij ROMAIN barbershop terecht?

Da’s allemaal de verdienste van Thomas Gryson, de sigarenman waar we nauw mee samenwerken. Hij belde mij op met het heugelijk nieuws dat Ricardo in Brussel was. Thomas wilde absoluut dat hij eens langs kwam bij ROMAIN. Mijn reactie was: iedereen is welkom in ROMAIN, totaal niet wetende wie dat eigenlijk was.

We waren zoals gewoonlijk druk bezig in de barbershop toen Ricardo Carioni en Thomas Gryson langskwamen. Ricardo was meteen gecharmeerd door de inkleding van onze barbershop en van onze authentieke aanpak met open scheermessen. Hij had zoiets nog nooit gezien in een barbershop, dus trots als we zijn deden we uit de doeken welke geschiedenis de open scheermessen meedragen, en dat we ze zelfs ook nog slijpen op Belgische natuursteen.

En dan onze sigaren

Op het einde van de shop is onze sigaarcorner en Ricardo herkende natuurlijk meteen ons uitgebreid assortiment van sigaren uit de Nieuwe Wereld, waaronder Nicaragua. Thomas legde Ricardo zorgvuldig uit hoe we in ROMAIN te werk gaan en hoe we als barbershop en cigarier elkaars verhaal versterken. Want we vinden dat nog altijd mooi, hoe oude ambachten elkaar terugvinden.

Vroeger was het normaal dat een cafe, tabak en barbieren hand in hand gingen. Nu vind je dat bijna niet meer. En al zeker niet met een assortiment sigaren zoals bij ROMAIN. Helaas kan en mag dit wettelijk gezien niet echt meer. Bij ROMAIN hebben we dit wel kunnen realiseren dankzij de goede samenwerking met Thomas Gryson.

Hoe ons partnerschap in de corona-lockdown is ontstaan, lees je hier.

Ook bij ROMAIN zijn we gepassioneerd door wereld der sigaren en volgden een cursus bij de meester zelve.

Ricardo loves ROMAIN

Ricardo zag dat het goed was en dat het klopte als een bus. Hij droomde er direct van om ons concept uit te rollen in heel Engeland, maar helaas lukt dit niet zomaar. Om dit te doen slagen, moet je gepassioneerd zijn door sigaren en bovendien een uitgebreide kennis, precisie en service kunnen bieden. Hetzelfde geldt voor het slow barbieren met open mes. Ons concept is per definitie niet commercieel schaalbaar.

Bij ROMAIN willen we een kenniscentrum zijn. Een school waar je de goede dingen des levens voor de man terug kan vinden, en waar je terecht kan voor kennis, passie en correcte informatie. Van sigaren tot verzorging voor de man. Parfum, open scheermessen, hoe je correct een scheercrème aanbrengt, enz. We bieden het allemaal onder in één warm huis: ROMAIN.

De ontmoeting met Ricardo was kort maar hartelijk. Hij is een nederig persoon die zijn kennis en passie over sigaren met ons deelde.

Altijd welkom bij ROMAIN!

Written by : Stijn De Sutter

Leave A Comment