Een barbershop zonder warme handdoeken? Da’s als een café zonder bier.

Met andere woorden: onmogelijk.

Toch zien we nog vaak barbershops die het zonder doen. Met catastrofale gevolgen voor de klant, want dan begint de geschoren huid uitslag en irritatie te vertonen.

Een warme handdoek kalmeert de huid en geeft een zalige opkikker aan de klant. Met de juiste vouwtechniek van de warme handdoek en een goede manier om hem over het gezicht te draperen, bereik je een positief effect op de huid én op de mood en beleving van wie van deze behandeling mag genieten.

Hoe warm mag een warme handdoek zijn bij de barbier?

De juiste temperatuur van de warme handdoek? Die bereik je wanneer je de handdoek nét kan verdragen aan de binnenkant van je polsen. Wanneer dit het geval is, mag je de warme doek zacht op het gezicht van de klant leggen.

Een leuke tip: parfumeer de handdoek. Dat geeft een extra zalige beleving. Je kan de warme doek parfumeren met enkele druppels etherische olie of door een beetje aftershave op te verstuiven.

De juiste vouwtechniek is immens belangrijk, maar moeilijk uit te leggen in een geschreven tekst. Je moet dit al doende leren, bijvoorbeeld in de ROMAIN Academy – de eerste barbierschool in België waar je leert scheren met het open scheermes.

Written by : Stijn De Sutter

Leave A Comment