Geen Romain zonder zijn Yvonne

Het is algemeen geweten: achter elke man staat een sterke vrouw. En zo was het ook bij Romain De Coninck. Zijn sterke vrouw heette Yvonne.

Ook onze ROMAIN – de barbershop – had dringend nood aan een Yvonne. En zo begint dit verhaal …

ROMAIN evolueert mee met de buurt en onze bewoners. En we merkten: we barsten ver uit onze voegen. Plaats voor uitbreiding is er helaas niet, dus we hielden onze ogen open voor een tweede locatie.

En BAM daar stond ze. Een prachtig hoekpand, juust om de hoek van ROMAIN. Ideaal, dachten we!

Geen extra barbiers, maar wel …

Onze uitbreiding moest geen kopie zijn van Romain. Want de barbershop is uniek en mag kleinschalig zijn. Wat we wél wilden was tegemoet komen aan de geluiden in de barbiersstoelen. Straffe verhalen van nog straffere mensen die allemaal een passie hebben, maar die geen locatie om hun passies en kennis te delen.

Wijzelf botsen tegen hetzelfde obstakel: we willen graag workshops geven over hoe je moet scheren als een pro, of hoe je een scheermens moet slijpen op Scapicchio’s wijze. We zouden graag regelmatig degustaties van sigaren organiseren of workshops over de correcte pairing van een drankje met een sigaar. Maar daarvoor is de barbershop te klein.

Ontmoetingsruimte YVONNE

Het is dus in de stoelen van ROMAIN barbershop dat het idee ontstond voor een ontmoetingsplek. Heel wat mannen vertellen tijdens het scheren over hun passies: wijnen, bloemschikken, ambachten van allerlei slag.

We willen hen met YVONNE een podium geven om hun kennis en passie te delen. Daarnaast merken we dat er in onze omgeving heel wat banden gesmeed worden tussen verschillende ondernemers, en ook voor dat soort uitwisselingen biedt YVONNE de geknipte ruimte.

YVONNE, ook voor niet-mannen ;)

Waar ROMAIN een plek is waar vooral mannen thuis zijn omwille van het baardige gegeven, zal Yvonne toegankelijk zijn voor iedereen met een passie die een podium zoekt. Van bloemenschikken tot lezingen, van tastings tot brainstorms. Tot 15 personen, met of zonder drank en eten.

Je kan de YVONNE online reserveren en iets organiseren. Wie wil kan gebruik maken van de YVONNE-website om tickets voor haar/zijn/hun workshop, tasting, lezing, meeting te verkopen of inschrijvingen te regelen. Geen rompslomp meer voor jou als organisator voor wat inschrijvingen betreft, en geen gedoe meer met het klaarzetten van een ruimte. Want YVONNE zorgt ervoor.

Nu al? Nog nie!

We hebben nog veel werk, maar we werken achter de schermen keihard verder.

Bedankt aan krant De Gentenaar om ons verhaal op te pikken en er een mooi artikel aan te wijden.

 

Written by : Stijn De Sutter

Leave A Comment