“We brengen onze passies samen in één decor”

Bij Unizo willen ze graag ondernemers inspireren. Een van de zaken waar ze naar op zoek gaan zijn ondernemers die elkaar versterken door samen te werken. Als vanzelf kwamen ze bij Romain en Gryson uit. Ze interviewden ons samen voor het ZO-magazine, en nu staan we daar schoon te blinken. Een woordje uitleg over onze samenwerking?

Dat heeft magie

Het geeft een heerlijk gevoel om naast je eigen ambacht nog meer passies te kunnen onderbrengen onder één dak. Thomas Gryson is cigarier, maar is ook sterk geïnteresseerd in messen en open scheermessen. Tegelijk is de sigaar een grote passie van Stijn van ROMAIN, maar de kennis en ervaring daarrond zit dan weer bij Thomas. Wat als we de kruisbestuiving maken? Dat heeft magie!

Laagdrempelig

Je hoeft geen stropdas of duur polshorloge te dragen om een sigaar te roken. Integendeel. Iedereen die wil, kan een sigaar roken of naar ROMAIN gaan. Dat is onze missie. Laagdrempelig blijven voor iedereen.  Doordat we tegen de klanten van de barbershop – van arbeiders over advocaten tot priesters – niet kunnen zwijgen over onze passies, praten we spontaan over sigaren en beantwoorden we vragen. En uitgerekend dat is net zo belangrijk, want een goede begeleiding is bij sigaren zeker en vast nodig.

Hoe correcter je een product als een sigaar behandelt, hoe beter de smaakresultaten en beleving. We vergelijken dit – hoe kan het ook anders – met een echt open scheermes. Hoe meer liefde en kennis je in een mes steekt qua slijptechnieken, juiste aanzetstroken, juiste scheerzeep en techniek, hoe beter je met het open mes kan scheren.

Hoe leuk is het om zulke oude ambachtelijke producten nieuw leven in te blazen, terwijl je weet dat weinigen dit nog echt goed kunnen. Vree wijs!

Binnenkort in YVONNE?

De passie is groot, te groot voor ROMAIN. Vandaar dat we met het idee zijn gekomen om al die passie in een ontmoetingsruimte te gieten waar we via workshops en privé lessen onze passie en die van anderen kunnen delen in een professionele, rustige ruimte, mét een aparte ‘fumoir’ voor sigaardegustaties. Yvonne, gij zijt de kers op de taart!

Het volledige UNIZO-artikel kan je hier lezen. Geniet er van zoals wij er van genieten!

 

Written by : Stijn De Sutter

Leave A Comment