Zwijgen is zilver, luisteren is goud

Ongeschreven regel

Veel barbiers zullen het met mij eens zijn: ‘zwijgen is zilver, luisteren is goud’ is een belangrijke ongeschreven regel in ons vak. Als je een bekwame barbier wil zijn, moet je niet alleen goed knippen. Kunnen luisteren naar de persoon in uw stoel is een essentiële vaardigheid.

Bij ROMAIN durven we wel eens een exposé uitzetten over de politiek of een sappig verhaal vertellen. Het grootste deel van onze tijd luisteren we echter naar de mensen. We merken dat veel mensen daar behoefte aan hebben. Nu, tijdens de crisis, zitten we vast in onze huizen, onze wereld is klein. Een onbevangen luisterend oor is nog nooit zo belangrijk geweest. Om eens te ventileren, om een sociaal contact te hebben of voor small talk.

Nu we verplicht de deuren hebben gesloten, zetten we de gesprekken toch verder. Tijdens een wandeling, onderweg naar de buurtwinkel,… We staan altijd open voor een conversatie.

Artikel tijd

Anke Van Meer heeft hierover een mooi artikel geschreven voor VRT nieuws. Je kan het hier lezen.

ROMAIN

Written by : Stijn De Sutter

Leave A Comment